fbpx

Verhalen(huis)lunch viert Wereldverteldag

More

21 maart 2019 12:00

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

023-5252116

Lunchen met een goed verhaal kan nu bij het Verhalenhuis! In samenwerking met Buuv wordt iedere derde donderdag van de maand van 12-14 uur gezellig samen geluncht en is er iedere maand weer een andere leuke activiteit.

Reserveren
De lunch inclusief een drankje naar keuze kost slechts € 5,00. Losse drankjes zijn € 1,50. Reserveren vooraf is noodzakelijk in verband met de inkoop. Dat kan bij voorkeur via onderstaand reserveringssysteem of anders via telefoonnummer: 06 – 24 75 76 28. Betalen kan ook bij binnenkomst.

21 maart: Wereldvertelmiddag met professionele verhalenvertellers
Marie Jose Snoek: “Hoe de muziek naar de wereld kwam”
Giovanni Masetti: “De soldaat en de witte berk”
Eveline Masetti: “De koningin die de liefde vergat”

Jaarlijks tijdens ‘Wereldverteldag’ (‘World Storytelling Day’) worden wereldwijd door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld. Thema van dit jaar is: Mythes, legendes en heldendichten. De datum is niet toevallig gekozen. Het is het begin van de lente en de herfst in respectievelijk het noordelijke en zuidelijke deel van de wereld. De hele wereld is op dezelfde dag met verhalen bezig, vertellend en luisterend. Daardoor wordt de verbondenheid van mensen in alle delen van de wereld op een bijzondere manier benadrukt. Bovendien schenkt ‘Wereldverteldag’ wereldwijd aandacht aan de kunst en het ambacht van de verhalenverteller.

Jaarprogramma donderdag:
18 april: ‘Als ik later dood ben…’ door Yvon Thewessen, een boekje over wensen voor de uitvaart en een mooi naslagwerk voor de familie met ruimte voor verhalen
16 mei: De Compaan, een vereenvoudigde tablet voor senioren
20 juni: Buuv in de buurt door Carla Klippel
18 juli: ‘Verhalen met een glimlach’ door Anneke Boltaringen
15 augustus: Wordt nog bekend gemaakt
19 september: Met vallen en opstaan, door Hilje Wind – geriater
Geef een reactie