jeugdtheater

21 oktober 201816:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

Nachtreis is het eigen vluchtverhaal van Sahand. Hij was nog maar drie jaar oud toen hij, tijdens de Iran-Irak oorlog, door de bergen moest vluchten. Voor het eerst heeft hij deze avonturen bewerkt voor een jonger publiek. De eigen verhalen worden vermengd met de volksverhalen die zijn vader aan hem vertelde; het enige dat hij uit Iran mee heeft kunnen nemen. Je ziet het voor je maar nergens wordt het echt eng of te spannend!

Sahand Sahebdivani_ARS5284 (2)

Meer
22 oktober 2018 to 26 oktober 201815:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

Een nieuw stuk van Marijke Kots voor kinderen vanaf 4 jaar: Glittergroente!
In de groentetuin van Dibbertje Dib de slak wonen Mevrouw Sla, Heer Peen en de rode Kool Purpel.
Ze hebben het gezellig met elkaar, totdat er op een dag een hele vreemde groente zomaar de tuin binnen komt wandelen.
Een groente, die helemaal glittert. Hij ziet er zo raar uit, en dan heet hij ook nog Glittergroente. Wat een gekke naam!

Hij wil met zijn vriendje Sprietje in de tuin van Dibbertje Dib komen wonen. Maar willen Heer Peen, Mevrouw Sla en Purpel dat wel? Een groente, die er zo vreemd uitziet kun je die eigenlijk wel vertrouwen? Waarom blijft Glittergroente niet gewoon in zijn eigen ...

Meer
28 oktober 201813:30 - 16:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

 

Esther de Koning heeft vele prijzen gewonnen voor haar jeugdtheaterstukken. In 'Ping' vertelt ze ons hoe alles zo gekomen is: over haar moeder die voorgoed naar Mexico vertrok na de ruzies thuis, over haar opa en oma, over buurvrouw en politieagente Toos, over het eiland waar zij wonen, over ‘Het Van Alles En Nog Wat Klusbedrijf van Fred’ en hoe haar niet zo handige vader Fred plotseling verdween. Heel realistisch en schrijnend, maar toch op een komisch directe manier gebracht toptheater voor kinderen vanaf 8 jaar.

"Alles was ineens helemaal anders. Maar anders wordt na een tijdje ook weer gewoon. Ik verzin niks. Ik maak gewoon heel veel mee."

Ping stuit in haar verhaal op allerlei absurde zaken, zoals het mysterie van de verdwenen gymjuf Debbie die van schrik in ...

Meer
10 november 201810:30
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

LAATSTE KAARTEN !

Vanaf dit seizoen programmeert het Verhalenhuis op veler verzoek ook superleuke zinvolle voorstellingen voor de allerkleinsten op zaterdagochtend. Het boek 'Mama kwijt' van Chris Haughton is door een jury van jeugdbibliothecarissen gekozen tot het prentenboek van het jaar 2012. Potitco Kindertheater maakte er een muzikale voorstelling van voor kinderen vanaf 2 jaar, met weinig woorden en veel daden.

Ieder kind is wel eens zijn ouders kwijt, hoe voelt dat en wat doe je dan?
De kleine uil is uit zijn nest gevallen. Waar is mama nu?
Samen met eekhoorn start kleine uil een zoektocht.
De eekhoorn weet het wel, maar kleine uil komt steeds bij de verkeerde mama terecht.
Zou kleine uil zijn mama vinden?

 

 

...

Meer
15 december 201810:00 - 15:30
Jeugdtheater

Jips Kleine Kerststal is een kerstmusical voor de allerjongsten van 0 t/m 6 jaar. Zaterdag 15 december wordt deze weer 6 keer uitgevoerd in het Verhalenhuis. De vaste ingrediënten van deze 15e kerstmusical zijn het kerstverhaal, veel sfeer en interactie met de kinderen, leuke kerstliedjes met teksten die door kinderen tot 6 jaar begrepen worden en een voorstelling van 30 minuten.

In deze geheel in eigen beheer geproduceerde kerstmusical is er dit jaar een bijzondere hoofdpersoon, Jip. Een pop met oranje haar die aan de keukentafel een doos mag uitpakken met alle kerstfiguren en daar voor kinderen heel herkenbaar commentaar op geeft. Het kerstverhaal komt dan tot leven met zingende kerstbomen, de herders, de engel, ...

Meer
6 januari 201915:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

Kerf is een heel bijzondere rat. Gevlekt als een lapjeskat en met een heel speciale staart. Als hij jokt, verschijnt er een klein sneetje, een kerfje in zijn staart. Daarom heet hij Kerf! Op een dag gooit Kerf per ongeluk het levenswerk van zijn papa's omver, helemaal kapot... Met een leugentje probeert hij zichzelf te redden, maar AUW, wat voelt dat rot. Hoe kan hij dat nou oplossen? 

Liegen mag niet, leren we. Maar als het toch gebeurt, hoe kom je daarna dan weer terug bij eerlijkheid?  Arthur Geesing van Theatergroep Heldhaftig gaat op onderzoek uit in deze try-out en wil daarom ook graag achteraf met de kinderen en ouders in gesprek. Zijn bevindingen verwerkt hij in deze fantasierijke ...

Meer
17 februari 201916:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

In de voorstelling 'Schaap zacht' beleef je samen met je (klein)kind alle zintuigen. Dans, vormgeving, muziek en zelfs een projectie, voor te stellen als een levend prentenboek. De Rauher Engel theatergroep wil andere dingen dan het belang presteren en denken meegeven aan jonge kinderen: neem de tijd voor kleine dingen. Sta stil, ervaar, voel. Met deze voorstelling voor de allerkleinsten komt dat helemaal goed!

 

 

 

 

 

In 'Schaap zacht' mag jij ook meedoen en ontdek je steeds wat nieuws. Het ...

Meer
24 februari 201915:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

 

Vorig seizoen was de voorstelling Monsterlijk Mooi van Poppentheater Fatsnerran helemaal uitverkocht. Daarom komen ze dit jaar terug met 'Prins Heerlijk', een modern sprookje over wilskracht en de zoektocht naar geluk met spanning, humor en interactie.

Zoetje, een lieflijke ietwat verlegen keukenprinses, besluit op zoek te gaan naar een prins. Op haar verre reis langs velden en wegen, bergen en zeeën ontmoet ze de vreemdste figuren, maar geen echte prins. Als ze ten einde raad probeert een kikker te kussen – je weet maar nooit! – krijgt haar zoektocht naar geluk een onverwachte wending.

De productie wordt gespeeld in een klassiek ogende setting, met aankleding uit de tijd van Dickens. Een handkar vol spullen, waaruit het decor en ...

Meer
9 maart 201911:00 - 16:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

MET MINIMALE WOORDEN EEN MAXIMUM AAN EXPRESSIE
Recensie door Sara van der Kooi - Theaterkrant    ★★★★★ JEUGDTHEATER


Op de speelvloer staat een houten kubus. Verder niets. Maar deze kubus heeft verrassingen. Deurtjes gaan open en dicht, lampjes aan en uit. Er zit iemand in, dat is wel duidelijk. Het is een eenvoudig en beproefd concept voor voorstellingen voor jonge kinderen: een doos die beweegt en waarmee van alles gebeurt. Maar in Kluizelaar, regie en concept van Simone de Jong, wordt dit idee op een hoger plan getild. Mime-performer Toon Kuijpers speelt de man-in-de-doos, de kluizelaar (mooi geleende term van Annie ...

Meer
7 april 201915:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

Een muzikale meespeelvoorstelling voor alle kinderen van 4 t/m 10 jaar over harmonie, ruzie, vrede en nuttige bijen waar je helemaal meegaat in het verhaal! Een gitaar, trom, fluit en een accordeon vertegenwoordigen het muzikale gedeelte in deze voorstelling.

Rode Maan geeft 23 september tijdens het Open Huis een gratis voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar: Adeloedeladelaar !!!

Een broertje en een zusje worden net als Hans en Grietje uit het huis gezet door hun vader en moeder. Niet omdat er geen geld is, maar omdat ze volgens hun ouders vervelende kinderen zijn die ...

Meer
Meer